Baie Galvanică

Despre
Baia Galvanică

În fizioterapie este folosită baia galvanică în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficiența venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite.

Curentul este aplicat prin intermediul unor electrozi de carbon, care sunt scufundaţi în cuve pline cu apă. Pacientul introduce membrele superioare sau inferioare sau toate cele patru membre în cuvă, în jur de 15 – 20 de minute.

Baie galvanica 1
Baie galvanica 1

BAIE GALVANICĂ

Prezintă următoarele efecte:

În fizioterapie este folosită baia galvanică în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficiența venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite, dar și pentru tratarea diferitelor afecțiuni reumatismale.

Indicații baie galvanică:

Au loc următoarele afecțiuni:

Sistemul Nervos

• Nevralgii și nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale, dentare, pareze, paralizii (de membre, faciale)

Aparatul locomotor reumatic

• Mialgii, tendinite, tenosinovite, bursite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite cu diverse localizări, poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă în perioadele de remisiune) si posttraumatice (contuzii, entorse, luxații, fracturi)

Aparatul Cardiovascular

• Tulburări de circulație periferică – arteriopatii obliterante(stadii I-II), acrocianoză, boala Raynaud, insuficiența venoasă cronică

Alte informații despre Băi Galvanice

Cea mai simplă formă de terapie bazată pe curent electric

Bâi Galvanice

• Datorită efectului local activator al circulației sanguine, al stimulării secreţiei cutanate de histamină, cu efect vasodilatator, dar şi datorită efectului antialgic (de micşorare a pragului percepţiei dureroase), băile galvanice îşi găsesc o largă întrebuinţare, în special în tratarea bolilor reumatismale, dar şi a tulburărilor de circulaţie periferică (arterite, maladia Raynaud, etc).

• Este contraindicată această procedură persoanelor care prezintă leziuni cutanate: răni deschise, eczeme, ulcer varicos, dermatită.

Principalele efecte fiziologice ale curenţilor de medie frecvenţă sunt

• Efectul excitomotor

• Efectul decontranturant (nevralgii, nevrite, mialgii, hipotrofii, atrofii)

• Efectul vasculotrofic, hiperemizant

• Efectul analgetic

Call Now Button